Tocam ceapa , morcovul si areiul marunt si le punem la calit in putin ulei.
Dupa ce s-au muiat, punem orezul si il calim putin si pe el. Punem si ciupercile, potrivim de sare si piper si adaugam apa. Lasam sa dea un clocot si pe urma luam tigaia si o punem pe aburi pe o alta oala.
Lasam pana orezul este facut dar nu mestecam in el ca sa nu se sfarame. Noi servit cu castraveti murati(fiind zi de post) dar se poate folosi si ca garnitura.
Ma astia care v-ati legat de gogosar...a scris doamna "ar(d)eiul"... numai un gura-casca nu se prinde ca se referea la ceea ce in lista de ingrediente apare ca "gogosar"... sigur v-ati gandit la "gogosari murati"... :)) Raducu, avocatul apararii din oficiu
Este buna si reteta aceasta dar eu fac pilaful altfel.....cu zeama in care au fiert toate ingredientele inclusiv ciupercile + patrunjel si piper la sfarsit.pofta buna!
Hmmm ! Asa si asa. Nu se poate spune ca este chiar pilaf de ciuperci ci mai degraba un pilaf de legume si ciuperci. La pilaful de ciuperci pui numai ceapa, ciuperci proaspete(daca vrei sa aiba gust de ciuperci) si verdeata (marar+patrunjel) iar apa o inlocuiesti cu o supa de legume.
Comentarii (27):
Imi place reteta!
Imi place reteta!
Imi place reteta!
Ma astia care v-ati legat de gogosar...a scris doamna "ar(d)eiul"... numai un gura-casca nu se prinde ca se referea la ceea ce in lista de ingrediente apare ca "gogosar"... sigur v-ati gandit la "gogosari murati"... :)) Raducu, avocatul apararii din oficiu
Este buna si reteta aceasta dar eu fac pilaful altfel.....cu zeama in care au fiert toate ingredientele inclusiv ciupercile + patrunjel si piper la sfarsit.pofta buna!
Foarte bun.
Mincare de post dar eu o fac si in timpul anului nu numai in post si nu se merita sa faci cantitati mari preincalzit nu mai are acelasi gust
Un orez cu legume dupa preferinta care se poate servi ca atare sau ca garnitura , interesant gatitul pe abur , asta chiar o sa incerc .
Hmmm ! Asa si asa. Nu se poate spune ca este chiar pilaf de ciuperci ci mai degraba un pilaf de legume si ciuperci. La pilaful de ciuperci pui numai ceapa, ciuperci proaspete(daca vrei sa aiba gust de ciuperci) si verdeata (marar+patrunjel) iar apa o inlocuiesti cu o supa de legume.
Ce faci cu gogosarul? Il lingi si pe el, ca pe ulei?