Spala bine ciolanul si curata-l de par, daca este nevoie, chiar parleste-l si apoi iar spala-l.
Pune-l la fiert in apa rece, la foc potrivit si aduna spuma ori de cate ori este nevoie. Lasa ciolanul la fiert pana ce carnea se desprinde de pe oase. Intre timp, taie ciupercile in felii.
Morcovul spala-l bine si da-l pe razuitoarea cu ochiuri mici. Trebuie sa fie tocat fin.Dupa ce carnea e fiarta bine , scoate ciolanul pe un fund de lemn sau pe o tava rezistenta la caldura. Adauga in zeama din oala ciupercile si lasa-le sa fiarba molcom vreo 15-20 minute.
Intr-o tigaie caleste in ulei morcovul tocat fin, avand grija sa nu se arda, pana ce se inmoaie. Cand e gata, toarna totul peste ciuperci. Asezoneaza cu sare si piper macinat.Curata carnea de pe oase, tai-o bucati potrivite si pune-o inapoi in oala.
Mai lasa sa fiarba 5 minute, apoi opreste focul.Intr-un bol bate bine cu un tel ouale, apoi adauga si laptele. Peste compozitia asta toarna in fir subtire zeama fierbinte din oala, pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Toarna apoi totul inapoi in oala.Gata!Simplu, nuEste foarte buna fierbinte, mai ales cu un ardei piscacios.
Comentarii:
F.BUNA
Un pahar de vin si apoi sa vezi barbat barbat
Buna rauuu felicitari,merge repede la oala cu presiune ciolanul .
Excelent!
Cu ciolane de vita sa vezi cum iese !
Cred ca, este foarte buna.
Ciolan afumat, ce poate fi mai nesanatos?
Cred ca merge mai bine decat ciorba de potroace,dupa mesele grele ale sarbatorilor de iarna!
Super tare
Foarte buna