Asa sa incepem cu dulceata noastra. Spalati bine tijele de rubarba si taiati partea de suc unde au fost taiate frunzele. Si cealalta parte o taiem. Luam fiecare tija si le taiem feliute potrivite. Imi place culoarea asta de roz cu punctulete.
Capsunile le trecem rapid printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs. Ale mele au fost din gradina, mici si aromate. Dupa ce s-au scurs de apa le taiem in doua daca sunt micute si daca sunt mari in felii.
Adaugam rubarba si capsunile in oala in care fierbem dulceata, turnam zaharul si sucul proaspat de lamaie. Amestecam sa-si lase fructele zeama. In cava minute si-au lasat suc si zaharul se topise de tot.
Asezam oala pe foc, la mic, si lasam sa fiarba. Nu amestecati cu lingura in dulceata, este regula pentru toate felurile de dulceata sa nu se amestece, asa stiu de la mamaia si ma conformez :P. Doar miscati oala.
In circa 20 de minute dulceata este gata. Stiti deja cum va dati seama, daca siropul se ingheaga pe farfurie, dulceata e gata.
Eu stiu sigur ca la unele fructe trebuie neaparat amestecat permanent pentru a evita prinderea de fundul cratitei si implicit afumarea dulcetii.Daca doamna cunoaste o metoda sigura de a evita prinderea trebuie musai patentata ! In plus nu se precizeaza nimic despre modul de conservare a produsului finit, adica penerea la borcan, punerea la racit etc.
Stimabila doamna, Am descoperit prin dvs.excelenta dulceata de rubarba.Am mers la Kauflland si am avut norocul sa gasesc rubarba (timpul ei de recoltare s-a incheiat).Am vrut sa urmez intocmai pasii retetei, avand in vedere ca toate retetele facute dupa Petitchef mi-au iesit; m-am lovit de urmatoarea problema. Fiind si eu o iubitoare de bucatareala, am observat ca rubarba trebuie curatata. Cu un cutit taiam partea unde cresc mustatile, si in continuare se desprindeau fasii, care mergeau pana la capatul celalalt al tijei. INTREBUARE : dvs ati curatat rubarba ?
Comentarii:
Eu stiu sigur ca la unele fructe trebuie neaparat amestecat permanent pentru a evita prinderea de fundul cratitei si implicit afumarea dulcetii.Daca doamna cunoaste o metoda sigura de a evita prinderea trebuie musai patentata ! In plus nu se precizeaza nimic despre modul de conservare a produsului finit, adica penerea la borcan, punerea la racit etc.
Super
Stimabila doamna,
Am descoperit prin dvs.excelenta dulceata de rubarba.Am mers la Kauflland si am avut norocul sa gasesc rubarba (timpul ei de recoltare s-a incheiat).Am vrut sa urmez intocmai pasii retetei, avand in vedere ca toate retetele facute dupa Petitchef mi-au iesit; m-am lovit de urmatoarea problema. Fiind si eu o iubitoare de bucatareala, am observat ca rubarba trebuie curatata. Cu un cutit taiam partea unde cresc mustatile, si in continuare se desprindeau fasii, care mergeau pana la capatul celalalt al tijei. INTREBUARE : dvs ati curatat rubarba ?
Super tare.kaufland zici?
F.f. buna