Fierbem ciresele, zeama de lamaie si zaharul la foc mic, apoi marim intensitatea focului si amestecam pana temperatura ajunge la 105 C.. Folositi o oala mare deoarece compozitia va stropi.
De asemenea se poate folosi cuptorul pentru a fierbe dulceata. Mama de exemplu pune compozitia intr-o oala mare in cuptor si o scoate doar din cand in cand pentru a o amesteca.
Fierbem la 105 C cam 10 minute, apoi facem ” testul vascozitatii”cum imi place sa-l numesc…adica scoatem o lingura de dulceata pe o farfurioara si o lasam sa se raceasca. Daca e vascoasa, gelatinoasa, e gata.
In borcane sterile cu capace sterile, turnam dulceata, lasand 2 degete de aer in borcan.
Inchidem capacele si asezam borcanele cu capul in jos.
Comentarii (14):
Folositi o oala mare deoarece compozitia va stropi.
Fff buna
Foarte buna
F buna !
Nu e dulceata e terci
Excelenta mmmmmmmmmmm
Delicoasa
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!Este o minune
I-am spart cu reteta asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sfaturi de urmat...