Tort foret noire ( padurea neagra)
Ingrediente
4
Pentru jeleul de visine am folosit:
Preparare
Preparare1 oră
Gătire40 min
- Cu o seara inainte scurs compotul din borcan si pus deoparte, iar visinele acoperit cu tuica de prune . Lasat peste noapte sa se imbibe in alcool.Dimineata preparat blatul astfel : amestecat faina cu praful de copt si cacaoa si cernut. separat ouale.batut galbenusurile cu zaharul si laptele pana cand s-au albit si si-au dublat volumul.
- Batut spuma tare albusurile, apoi amestecat treptat in galbenusuri, amestecand delicat, de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.Adaugat apoi treptat amestecul de faina, amestecand in acelasi mod.Obtinut o compozitie destul de densa si usor lipicioasa pe care turnat intr-o tava de tort, cu diametrul de 26 cm.
- Copt blatul la 180 grade Celsius pana cand la proba, scobitoarea a iesit curata (cca 40 minute ). Al meu a crescut foarte mult si s-a crapat in partea de sus, da nu m-a deranjat, partea respectiva oricum inlaturat-o, blatul fiind foarte inalt.Lasat sa se raceasca 2-3 minute, apoi scos cu grija din tava si lasat sa se raceasca pe un gratar.
- In timp ce blatul s-a racit, pregatit jeleul.incalzit compotul amestecat cu 20 ml tuica pana aproape de punctul de fierbere, apoi lasat sa se racoreasca( nu prea mult ). Pus gelatina la inmuiat in apa rece cateva minute, conform instructiunilor de pe plic.
- Stors-o si adaugat in compotul cald, amestecand foarte foarte bine pentru omogenizare.lasat sa se raceasca. Pentru ca pus mai multa gelatina, amestecul meu s-a intarit prea mult,astfel incat fost nevoita sa il pun cateva secunde la microunde si sa amestec foarte bine pentru a ii schimba consistenta.
- Cat timp s-a racit/intarit jeleul, facut frisca. Pus smantana lichida intr-un vas de plastic si mixat la viteza mare pana cand a inceput sa se intareasca putin. Adaugat zaharul si mixat in continuare. scazut viteza mixerului si stors felia de lamaie, mixand in continuare pana cand frisca a fost tare. pus vasul in frigider.
- Atentie, dupa ce se adauga lamaia nu se mai amesteca mult, altfel frisca se unteste ! Cand blatul a fost complet rece, taiat in 3 felii cat mai egale.
Întrebări
Multumesc pentru reteta dar este incompleta. Vorbiti de frisca dar la ingrediente lipseste: cata frisca lichida, se bate cu cat zahar? Altfel e chiar ispititoare de facut. Felicitari si tineti-o tot asa. cu aleasa pretuire Petruta Iordache
Aveți dreptate! Cine a copiat rețeta de pe blogul meu a omis sa copieze și cantitățile menționate de dumneavoastră, respectiv 800 ml smântâna lichida, 80 g zahăr și zeama de la o felie de lămâie. O precizare, rețeta este o improvizație, ex: am folosit țuica neavând alt alcool disponibil, vișinata ar fi alcoolul potrivit.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este super bun
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte bun.
anonymous
Faina dar forte lunga .... bagamias ..
anonymous
Pare delicious, voi incerca!
anonymous
Ce bine arata!!!!!
anonymous
Este foarte bun
anonymous
Superrrrrrrrrrrrrrr
anonymous
Super!!!!!!!!!!!!!
anonymous
Fffffffffff.bun
anonymous
TUICA?
Punctează această reţetă