Tort de post

Desert
8 porții
Ușor
1 h 30 m

Ingrediente

8

Blat de mere:

Crema de lapte:

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Cantitatile sunt pentru 2 foi; va recomand sa le coaceti in doua tavi, desi eu (fiindca nu am timp la discretie ;)) am vrut sa scurtez procesul si am copt totul ca un singur blat, pe care apoi l-am feliat. Va spun, insa, ca e mult mai bun si mai bine daca veti coace doua blaturi separate din aceste ingrediente! Tortul se coace mai bine si nici nu are tendinta sa se rupa...

    Se pune zaharul/fructoza la caramelizat intr-o cratita. Eu am folosit fructoza si eram hotarata sa aflu daca aceasta se comporta ca si zaharul...adica daca o pot carameliza...si asa am aflat ca da! :)

    Trebuie amestecat mereu cu o lingura de lemn, astfel incat zaharul/fructoza sa nu se prinda de vas.

    Se adauga apa fierbinte, iar cand apa caramelizata s-a racit, se adauga merele si nuca macinata.

    Apoi se toarna faina, amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie si uleiul.

    Trebuie sa iasa un alut destul de gros, pe care il dati la cuptor, cu foc mediu, aproximativ o ora.

    Coacerea depinde foarte mult de tipul de cuptor pe care-l aveti si de acest lucru important: daca vreti sa coaceti doua blaturi mai subtiri sau unul gros. Deci, recomandarea mea este sa faceti din cand in cand testul cu scobitoarea. Daca iese uscata, inseamna ca blatul dvs este copt si puteti sa-l scoateti...

    Crema de lapte

    Eu am facut doua creme, una simpla si una cu cacao. Pentru aceasta din urma, am cumparat pur si simplu lapte de soia cu cacao, insa, daca nu gasiti asa ceva, puteti adauga dvs cacao dupa gust.

    Se toarna in cratita 3/4 din lapte, se lasa sa dea in clocot si se adauga zaharul. In restul de lapte rece, se desface amidonul/faina (turnand cate putin lapte peste faina si amestecand continuu, altfel face cocoloase!). Se toarna acest amestec in laptele clocotit si se fierbe timp de cateva minute la foc mic, amestecand mereu. Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit acoperita cu folie alimentara, ca sa nu se formeze acea pelicula groasa si neplacuta la suprafata...

    Pentru aroma, se poate adauga in crema simpla - cat este inca fierbinte - vanilie si se amesteca bine.

    Cand toate ingredientele s-au racit, am montat tortul umplandu-l cu crema simpla cu vanilie si imbracandu-l cu cea de cacao. Se orneaza dupa preferinte si se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a-l servi. Pofta buna si post usor! :)
SSimona Schwab

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
25/03/2014

Am facut doar crema... interesanta

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
22/12/2014

Pare bun dar nu ma tenteaza

(0) (0) abuz
21/12/2014

Excelent!!!

(0) (0) abuz
30/09/2014

Dupa ingredient arata binisor

(0) (0) abuz
30/09/2014

Aspect.....de coliva, scuze!
400 ml apa???....ca la fiert creme cu amidon si faina?!?!?

(0) (0) abuz
29/09/2014

O fi comestibil ? Maiibine mere rase

(0) (0) abuz
21/12/2013

Arata f. bine, sper ca este si gustos

(0) (0) abuz
21/12/2013

Ce e asta?

(0) (0) abuz
21/12/2013

Cred ca e usor de facut si imi place fiindca are ingredientele mele preferate:nuci si mere!

(0) (0) abuz
21/12/2013

Delicios!!!

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2