Tort cu mere si crema de zahar ars
Ingrediente
4
Cost estimat: 4.22Euros€ (1.05€/porție)
Preparare
Preparare40 min
Gătire50 min
- Se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece pana trosneste.
- Merele curatate si taiate in jumatate se aseaza in vas cu scobitura in sus,iar in fiecare scobitura punem cate o bucatica de unt.Pudram cu scortisoara si 2 linguri de zahar,apoi dam la cuptor pentru 20 de minute.
- In tot acest timp mixam 5 oua foarte bine,apoi amestecam cu laptele,5 linguri de zahar si vanilia.
Turnam totul peste mere si dam din nou la cuptor pentru 30 de minute. - Cand mai avem aproximativ 10 minute pana e gata crema de zahar ars,facem un aluat de pandispan din 3 oua,3 linguri de zahar si 3 linguri de faina,pe care-l turnam peste crema bine inchegata.
- Dupa ce s-a copt blatul,lasam un pic sa se racoreasca,apoi rasturnam tortul pe un platou,dar nu ridicam vasul in care copt.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 923Kcal
- Carbo: 89.2g
- Grăsimi: 53.4g
- Grăsimi sat.: 32.7g
- Proteine: 20.1g
- Fibre: 1.7g
- Zahăr: 80.8g
- ProPoints: 25
- SmartPoints: 45
Informații nutriționale pentru 1 porție (450g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
20/09/2013
In momentul acesta incerc aceasta reteta si nu mi se pare deloc grea, astept si rezultatul final