Savarine

Desert
4 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Pentru sirop avem nevoie de:

Pentru ornare:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Se separa galbenusurile de albus.Albusul se bate cu zaharul bezea, galbenusul se amesteca cu putina sare si il incorporam treptata in bezea.Se adauga pesmetul in care am pus si faina si amestecam de sus in jos usor pentru a nu se lasa compozitia.
  • Se ung si se tapeteaza formele se umplu cam trei sferturi cu compozitia de mai sus si se dau la cuptorul in prealabil incalzit la 180-200 grade timp de 20-30 minute.Se poate face testul cu scobitoarea pentrua vedea daca sunt coapte.
  • Intre timp preparam siropul.Punem pe foc apa si zaharul lasam sa fiarba pana se ingroasa putin , il lasam deoparte sa se raceasca nu forte mult apoi adaugam esenta de rom.Dupa ce savarinele s-au copt le scoatem le punem intr-o tava dar cu fundul in sus taiem capace din ele , le insiropam cat mai bine cu siropul caldut si le lasam sa se raceasca foarte bine.
  • Separat batem frisca bine, eu adaug ori o lingura de smantana grasa ori un plic de intaritor de frisca.Umplem savarinele cu frisca punem si capacele care au fost insiropate si ele si deasupra punem topping de fructe dupa preferinte.Se lasa cel putin doua ore la rece apoi se servesc.
MMelianda

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 6
17/01/2016

Foarte bune! Foarte usor de facut!!
PS: persoanele care vor sa lase review ,sa lase dupa ce a încercat rețeta ,nu înainte!! Pe mine ma interesează recomandările celor care au făcut deja nu celor care vor face!!!
Mulțumesc ptr reteta☺️

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
07/02/2014

Delicios

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
31/03/2014

Foarte bune doar ca mi-a trebuit mai mult sirop in rest sunt excelente multumesc

(0) (0) abuz
28/03/2014

Bune tare mi sa umplut gura de apa

(0) (0) abuz
27/02/2014

Bune foarte bune

(0) (0) abuz
03/01/2014

Grozava, delicioasa!!

(0) (0) abuz
12/12/2013

E foarte buna

(0) (0) abuz
07/12/2013

Foarte buna.

(0) (0) abuz
10/11/2013

MIINE LE PREPAR MMMMM,,ARATA SUPERRRRR,,BINE

(0) (0) abuz
02/11/2013

Mmmmm arata fffoarte bine ,,am sa le prepar si euuuuuu

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 6