Mousse de zmeura

Desert
4 porții
Foarte ușor
30 min

Un desert perfect si revigorant

Ingrediente

4

Preparare

Preparare25 min
Gătire5 min
  • Mousse de zmeura - Preparare etapa 1Puneti smantana la frigider in cazul in care nu este rece. Puneti gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o tigaie, puneti zmeura si zaharul si amestecati. Lasati la foc mediu, amestecand ocazional timp de aprox. 5 minute.
  • Mousse de zmeura - Preparare etapa 2Strecurati continutul pentru a indeparta semintele si pulpa. Se adauga apoi gelatina in sosul incalzit si se amesteca bine.
  • Mousse de zmeura - Preparare etapa 3Bateti smantana rece.
  • Mousse de zmeura - Preparare etapa 4Adaugati sosul de zmeura cald peste smantana. Opriti mizerul si amestecati usor cu o spatula pentru a se omogeniza.
  • Mousse de zmeura - Preparare etapa 5Varsati in pahare de sampanie si dati la rece cel putin 4 ore.
  • Mousse de zmeura - Preparare etapa 6Voilà, mousseul dvs. de zmeura arata incredibil!

Observații

Zmeura: Aici s-a folosit proaspata, dar puteti folosi si zmeura congelata sau sos de zmeura pentru a economisi timp.

Utilizarea: se poate consuma asa cum este sau se poate folosi ca si crema la prajituri sau alte deserturi.

Pastrarea: datorita fragilitatii smantanii, acest mousse se poate consuma in maxim 2 zile, tinut la rece.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

MOVIEMAN, 28/05/2017

Voi gati si eu aceasta reteta ,este super buna dupa cum pare.

(0) (0) abuz
chifu_r2017, 28/05/2017

Fenomenaaaaaaal!!!!!!!!

(0) (0) abuz
cameliapad, 28/05/2017

Abia astept!

(0) (0) abuz