Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata
Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata
Mi-am dorit de multa vreme sa mai fac niste eclere si iata ca in acest weekend am si reusit pana la urma Chiar pot spune ca am avut un weekend productiv si ca am stat mai mult in bucatarie,ceea ce in cazul meu…mi-a facut foarte mult bine si m-a relaxat extrem.Mai facusem si in trecut eclere dar mini nu mari si am vrut sa incerc si asa mai mari cu aspect de cofetarie ca sa il numesc asa
Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand cele 6 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia astfel obtinuta am pus-o intr-un pos cu un varf putin ondulat si am format gogosele/bastonase ca sa le spun asa,pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO. Le-am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40 minute (depinde ce cuptor aveti,eu am aragaz obisnuit).
Pana gogoselele s-au copt am facut crema cu care am umplut eclerele
400 ml lapte
50 gr unt
4 linguri faina
100 gr zahar tos
4 zahar vanilat
o lingura de ness
3 oua
Am pus la foc laptele,nesul,zaharul,untul si ouale ,am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si apoi am adaugat pe rand cate o lingura de faina pana cand am terminat cu toate 4. Am amestecat repede si cu forta ca sa nu faca cocoloase si apoi am dat crema la racit.
Gogoselele coapte si racite le-am taiat pe lung (inauntru ele sunt goale) am pus in interiorul fiecareia (tot cu posul) crema de nes,si pe margini frisca,am dat fiecare capacel printr-o glazura de ciocolata (ciocolata,grand cucina si miere) si asta a fost tot. Simplu si gustos.
Pofta mare!
Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com
Comentarii (37):
Bun
Felicitari! sunt rumoase si gustoase! la multi ani pe 2014!
Excelenta
Foarte bune! le prepar mereu cu diverse umpluturi!
Ok adina
Mi piaciono molto.
Sunt topita dupa eclere !!
Este execelenta aceasata retata :*
Supeeeeer
Bg