Bombe cu visine
Ingrediente
2
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Visinele din visinata se lasa sa se scurga. Biscuitii se dau prin masina de tocat, sau se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul sucitorului de lemn. Intr-un vas emailat se topeste untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul, adaugand si cele 2 linguri de ulei. Se ia de pe foc si se adauga visinata si biscuitii si se amesteca bine. Se completeaza cu lapte caldut pana rezulta o pasta mai groasa, omogena.
- Visinile se imbraca in compozitia de mai sus si se formeaza guguloaie. Se pot trece apoi prin zahar brut, migdale sau nuci macinate, fulgi de cocos, bombonele colorate, seminte nesarate de floarea soarelui, etc.
- Un pont: daca nu aveti visinata puteti folosi cu succes visine din compot tinute intr-un amestec de rom/lichior de fructe cu apa si pastrate la rece de pe o zi pe alta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
F
felicia_g2015,
30/06/2015
Un desert minunat, mai ales pentru cei mici. Am preparat aceste bombe, dar aceasta reteta imi pare mai la indemana. Multumim.
am gătit această rețetă

29/06/2015
Interesanta reteta, doar ca iti ia min 2 ore pana faci suficiente mingiute sa potolesti toate poftele!
Cornel
G
28/06/2015
Imi place visina in orice fel de coptura, este acrisoara si miroase bine, dar, cu parere de rau, in America nu sint in vanzare visine, ci numai cirese. Nu prea iubesc ei ceva acru, dupa cum e primit la noi. in Romania.
Nu!