Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios.
Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale.
Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat sub forma de dreptunghi foarte subtire, apoi se vor unge cu un strat subtire de margarina; se vor impaturi dreptunghiurile ca in poze , apoi se vor da la frigider minim jumatate de ora.
Tava in care se vor pune bucatelele de aluat trebuie sa fie unsa cu ulei deasemenea.
Dupa jumatate de ora vom intinde iar bucatile de aluat pe suprafata unsa cu ulei, iar in mijlocul foii obtinute intindem un patratel cu umplutura de branza, apoi incepem sa impaturim, aducand mai intai laturile verticale pana la jumatate sa se inatlneasca. apoi cele orizontale . Indoitura va trebui sa stea dedesubt, adica sa vina asezata pe tava.
Se observa ca foaia odata intinsa este aerata, ceea ce va duce la obtinerea foitelor de aluat pliere pe verticala pliere pe orizontala merdenelele puse in tava, cu indoiturile dedesubt.
Dam merdenelele la cuptor, la foc mediu cca 15-20 minute, pana cand acestea se rumenesc.
Comentarii:
Merge...........
Reteta explicita
Excelent