Se pun toate ingrediente intr-un bol si se framanta cu mana sau cu mixerul. intotdeauna folosesc mixerul cu paletele acelea rasucite .Se framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa intr-un bol acoperit si ferit de curent , la caldurica daca se poate , aprox. 30-45 minute , timp in care aluatul cel putin isi dubleaza volumul .
Se incalzeste cuptorul la 240 grade , deci destul de tare, iar intre timp se pregatesc covrigii.Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in zece parti egale si se formeaza bile.
Fiecare bila se ia si se intinde un snur lung de aprox 40-50 cm . Se indoaie in doua iar capetele se rasucesc de doua ori . Se prinde de partea opusa nodului si se aduce pana peste capetele ramase in urma suciturii, nodul ramanand in centrul covrigului. Se pun pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca timp de 5 min. aprox.
Intr-o tava de cuptor normal incap patru covrigi.Dupa ce a trecut acest timp , se ung cu ou si de baga la cuptor la 240 grade . Se pregateste aluatul sarat .2 linguri faina apa1 lingurita sare Se amesteca faina cu apa si sarea pana se face un aluat grosut dar care curge. Cam ca si aluatul de clatite.
Dupa aprox. 10 minute covrigii incep sa se rumeneasca . Se scot atunci din cuptor si se toarna cu o lingura ,in zig zag , aluatul sarat preparat anterior si se mai baga 5 minute la cuptor timp in care covrigii se mai rumenesc un pic iar aluatul sarac se usca.
Comentarii (46):
Fiul meu mă pune sa-i fac zilnic covrigii aceștia ! Sunt in special buni calzi cu lapte bătut ! Sunt superi! Se fac rapid! Mulțumim
Am încercat diferite Rețete de covrigi dar aceasta le întrece pe toate. Fără nici o gluma. Sunt extraordinari!
Mi-au iesit excelent!
Ok! Super !
0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
F.b.
Este o reteta foarte buna !
Testat nota 10 yumi yumi
Super reteta!simpla si Rapida!perfecta mai ales pt incepatorii ça si mine:(
Excelent