Punem o oala cu 3 l de apa la fiert. Cand apa da in clocot punem morcovul, ceapa si usturoiul taiate marunt, orezul spalat si lasam sa fiarba.
Corcodusele si prunele se spala si se rup coditele apoi se pun separat sa fiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat se opreste focul si se paseaza bine cu o furculita.Strecuram zeama si o folosim sa acrim ciorbica.
Cand a fiert orezul adaugam frunzele de telina,putin leustean, putin marar, patrunjel-toate tocate fin, uleiul si stirul spalat bine in mai multe ape si taiat marunt. Lasam sa fiarba inca putin doar cat sa.
Se inmoaie stirul apoi acrim ciorba cu zeama de corcoduse si saram dupa gust. Mai dam un clocot si gata. Se serveste rece cu marar verde deasupra si usturoi verde alaturi.
Cu asa ceva am crescut eu si altii. acum dam buzna la magazin sacumparam ce ne-a zis o tanti la tembelizor ca e sanatos. innapoi la natura cit mai sunt batrini sa ne indrume.
Comentarii:
, tomai am terminat o oala si am pus o in borcane pentru la iarna.
Cu asa ceva am crescut eu si altii. acum dam buzna la magazin sacumparam ce ne-a zis o tanti la tembelizor ca e sanatos. innapoi la natura cit mai sunt batrini sa ne indrume.
Fb dar incercati si placinta de stir cu branza, aoua si lapte
Foarte buna merita sa gusti