Tarte portugheze

Desert
12 porții
Ușor
55 min

O reteta traditionala portugheza testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef!

Ingrediente

12

Materiale

  • 12 forme de briose

Preparare

Preparare40 min
Gătire15 min
  • Tarte portugheze - Preparare etapa 1Desfaceti aluatul si taiati-l in 12 bucati de dimensiuni egale.
  • Tarte portugheze - Preparare etapa 2Ungeti cu unt formele briose si puneti o bucata de aluat in fiecare dintre ele (asa cum se arata in video). Apasati-l cu degetele pentru ca aluatul sa intre bine in forma. Dati deoparte.
  • Tarte portugheze - Preparare etapa 3Puneti 150 ml de lapte sa se incalzeasca cu coaja de la lamaia netratata. Se amesteca faina cu restul de lapte (100 ml). Cand laptele incepe sa fierbe, se adauga amestecul de lapte-faina si se amesteca constant cu un tel. Amestecul trebuie sa se ingroase in cateva minute.
  • Tarte portugheze - Preparare etapa 4Strecurati amestecul pentru a indeparta coaja de lamaie si orice consistenta neplacuta.
    Puneti apa si zaharul sa se incalzeasca intr-o craticioara.
  • Tarte portugheze - Preparare etapa 5Cand amestecul incepe sa fiarba, lasati inca 4 minut, apoi, turnati siropul obtinut in crema lapte si amestecați. Lasati sa se raceasca cateva minute.
  • Tarte portugheze - Preparare etapa 6La final se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Turnati acest amestec in fiecare forma cu aluat de foietaj, fara a umplela refuz.
  • Tarte portugheze - Preparare etapa 7Coaceti 15 minute la 230°C.
  • Tarte portugheze - Preparare etapa 8Nu ezitati sa le presarati cu scortisoara macinata inainte de a le gusta, fierbinți sau reci.

Observații

Formele: daca nu aveti forme individuale, folositi forme de briose
Lamaia: Nu trebuie sa o puneti; opiniile difera in Portugalia.
Scortisoara: puteti adauga un baton de scortisoara pentru a se infuza in lapte impreuna cu coaja de lamaie.
Foietajul: puteti taia cercuri pentru a pune le in forme.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Daniela, 02/11/2020

Încă nu am preparat-o, dar am mâncat-o în Lisabona la o patiserie. A fost excelentă!
Am s-o încerc s-o prepar. Voi înlocui lămâia cu portocală.

(0) (0) abuz
Diana Lucia, 02/11/2020

Pare excelenta. Cu siguranta o voi incerca. Multumesc.

(0) (0) abuz