Gogosarii si ardeii capia se coc si-apoi se decojesc sau la fel de bine se pot lasa cruzi. Noi asa i-a lasat, ca nu mai avea nimeni chef de copt, dupa atatea ture de rezistenta in fata plitei.
Se toaca, deci, gogosarii si capia. Cu masina de macinat carne ar fi ideal sa faceti aceasta operatiune. Se incinge uleiul. Se adauga ceapa si se dinstuie bine; se adauga gogosarii si ardeii capia si se amesteca totul foarte bine. Morcovul se rade pe razatoarea mare si se adauga compozitiei.
Dupa cca. o ora, dupa ce a scazut putin, se adauga fasolea fiarta si data prin masina de carne. Se adauga si conopida fiarta buchetele. Se fierbe totul 10-15 minute, se adauga bulionul, usturoiul maruntit, sare si piper dupa gust. Se lasa la foc foarte mic pana se ridica uleiul deasupra .
Se pune zacusca in borcane fierbinti. Se serveste cu maxima pofta, afara, in soarele bland al toamnei.
Comentarii (114):
Foarte buna ,o fac in fiecare toamna ,multumesc frumos !
Excelent!!!!!
E DELICIOASA!
Excelent
Tocmai o gatim ,multumesc si sanatate
Arata f. bine,urmeaza preparea sper sa fie delicioasa.
Este bunicica
sper sa aiba gust bun data viitoare
Foarte foarte buna!!!!!!!!!!!!
Mmmm bună.
Imi place foarte mult vreau sa o fac si eu