Supa crema de morcovi si cartofi cu crutoane (de post)

Ingrediente
4
Preparare
Preparare5 min
Gătire40 min
- Fierbem 1 - 1,5 l de apa in care diluam 1-2 cuburi cu gust de legume.Calim ceapa in margarina,adaugam morcovii taiati felii mai groase,acoperim si lasam cca 10-15 min la innabusit cu 1-2 polonice supa de legume.
Taiem cartofii cubulete si ii adaugam peste morcovi,turnand si restul de supa.Cand legumele au fiert destul,pasam cu mixerul vertical pana devin crema.
Punem sare si piper dupa gust,iar daca e prea groasa o mai putem dilua cu putina supa.
Taiem cateva felii de paine in cubulete cu latura de cca 1 cm.Intr-o tigaie mica punem 1 lingura de ulei si cand e incins punem si cubuletele de paine,miscand mereu tigaia din incheietura,pana cand cubuletele vor deveni aurii.Punem supa crema in castroane iar deasupra presaram crutoane si piper proaspat macinat.Are un gust foarte rafinat si placut.Eu o ador
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
10/10/2016
Pentru o zi de luni cand ai la indemana aceste legume este foarte buna de pregatit , multumesc
am gătit această rețetă
02/08/2015
Poate fi f, buna,daca nu foloseste margarina,ci ulei de floarea soarelui ,pentru calirea legumelor,iar crutoanele se fac prin prajirea feliilor de paine in aparatul de prajit paine,pe care le taiati cubulete si le puneti in farfurie la servire. Mai incercati sa puneti un catel de usturoi,fie la servire ,dar eu pun 2-3 catei de usturoi,zdrobit(dat prin razatoare) atunci cand unduesc ceapa).Da o aroma grozava supelor.(obtional- numai pentru cei ce le place usturoiul) Incercati !
am gătit această rețetă
18/05/2015
E foarte buna dar in loc de margarina eu pun putin unt,in rest e ok.
am gătit această rețetă