Cartofii se spala, se curata, iar se spala si se pun intregi la fiert in apa cu sare.
Tonul se lasa la scurs, la fel si porumbul dupa ce-l clatim in mai multe ape. Maslinele le decojim si le taiem marunt. Dupa ce au fiert cartofii si s-au racit, ii taiem cubulete, ii amestecam cu ton si maioneza.
Pe o farfurie alba-simbolizand ziua-montam salata ca pe un cerc plin generos, presaram porumb,apoi masline in mijloc. Aranjam frumos chipsurile in forma de petale, cu curbura in jos. Chipsurile sunt nemtesti si le-a gasit intr-un magazin cu doar 6 lei.
Din pacate au fost doar cu boia, simple n-a gasit, de aceea "petalele" sunt cam rosiatice. Aceasta-i salata Floarea-Soarelui deschisa. Pentru cea inchisa, pe o alta farfurie-de culoare bordo, simbolizand apusul-aranjam la fel salata, presaram porumb, apoi pe marginile cercului patrunjel verde-bine ar fi fost proaspat, dar am avut doar uscat.
Chipsurile le asezam de data aceasta cu curbura in sus, simbolizand petalele inchise.
A decorat si e cum a stiut cu cateva frunze de la o planta prea bogata care-mi atarna deja pe parchet si am avut norocul sa gasesc o buburuza de lemn la o florarie.
Comentarii:
Super!
Arata foarte bine si cred ca este si foarte buna.Felicitari.Cand o sa ajung acasa o sa o fac si eu.
Am facut aceasta reteta, e delicioasa si are si un aspect interesant!