Burek cu branza

Antreuri
Ușor
1 oră

Ingrediente

4

pentru finisare :

Preparare

Preparare20 min
Gătire40 min
  • 1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa!
    2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de amestec de branza;

    3. Se continua aceasta repartizare pana cand obtinem cca 3 straturi branza si 4 aluat!-depinde de marimea tavii!
    4. Cu un cutit bine ascutit vom portiona placinta ( ca sa ne fie mai usor dupa ce va fi coapta), apoi turnam peste mixul preparat din ou+ smantana+ apa minerala! finisam cu ceva seminte de susan sau in si dam totul dam la cuptro, la foc mediu cca 30-35 min! asta e tot!

    5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la racit, apoi taiem dupa liniile trasate initial!

Punctează această reţetă

AAlinutza1983

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Am facut-o acum. Este cea mai buna placinta pe care am mancat-o. Mulțumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă
abuz

costi1960

Fantastica !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

E f buna aceasta reteta si usor de pregatit !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun

abuz

anonymous

F,gustoasa

abuz

anonymous

Un fel de placinta !!!

abuz

anonymous

CRED CA ESTE FOARTE BUNA, DAR CAM SCUMPA, CRED

abuz

anonymous

Asta e clasica placinta cu branza. Burek este un aperitiv arab care se pregateste dintr-un aluat faut in casa, sunt placintele individuale care se prajesc in ulei. S-ar putea face si din foi de placinta, adaptare romaneasca, dar se fac individual, se impacheteaza si se prajesc in ulei. Coapte in cuptor nu mai sunt burek...mai documentati-va cand transmiteti retete straine.

abuz

anonymous

Imi place.

abuz
  • pagina 1 / 2