Burek cu branza
Ingrediente
4
pentru finisare :
Preparare
Preparare20 min
Gătire40 min
- 1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa!
2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de amestec de branza;
3. Se continua aceasta repartizare pana cand obtinem cca 3 straturi branza si 4 aluat!-depinde de marimea tavii!
4. Cu un cutit bine ascutit vom portiona placinta ( ca sa ne fie mai usor dupa ce va fi coapta), apoi turnam peste mixul preparat din ou+ smantana+ apa minerala! finisam cu ceva seminte de susan sau in si dam totul dam la cuptro, la foc mediu cca 30-35 min! asta e tot!
5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la racit, apoi taiem dupa liniile trasate initial!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Am facut-o acum. Este cea mai buna placinta pe care am mancat-o. Mulțumesc pentru reteta!
am gătit această rețetă
C
costi1960
Fantastica !
am gătit această rețetă
anonymous
E f buna aceasta reteta si usor de pregatit !
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte bun
anonymous
F,gustoasa
anonymous
Un fel de placinta !!!
anonymous
CRED CA ESTE FOARTE BUNA, DAR CAM SCUMPA, CRED
anonymous
Asta e clasica placinta cu branza. Burek este un aperitiv arab care se pregateste dintr-un aluat faut in casa, sunt placintele individuale care se prajesc in ulei. S-ar putea face si din foi de placinta, adaptare romaneasca, dar se fac individual, se impacheteaza si se prajesc in ulei. Coapte in cuptor nu mai sunt burek...mai documentati-va cand transmiteti retete straine.
anonymous
Imi place.
Punctează această reţetă