Paine de casa

Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si se lasa 5 minute sa creasca. Faina se pune intr-un castron, se adauga 1 lingura de sare, jumatate de lingura de zahar si 3 linguri de ulei, apoi se adauga cana de apa cu drojdie. Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina. Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum (aproximativ). Dupa ce a crescut se scoate pe masa pudrata cu faina, se modeleaza dupa forma pe care o vreti, apoi cand este gata de copt se pune in tava unsa cu ulei, se cresteaza aluatul si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se lasa in cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si incepe sa va innebuneasca de pofta mirosul...Cand o scoateti din cuptor o veti infasura intr-un servet de bucatarie si o veti lasa sa stea cel putin 15 minute inainte de a o servi...
Detalii suplimentare gasiti pe:
www.gatindcumira.blogspot.com
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Darina,
27/11/2020
Mi a ieșit super. Sunt ft încântată de rețetă ❤️
am gătit această rețetă
levrone,
12/10/2017
Am facut. A iesit excelent. Completari la reteta: eu am pus o lingura rasa de sare si a iesit bine. La cuptor nu am fost atent la obs si am lasat 15 min la foc max si 20 de min la foc mediu. A fost bataie pe ea in casa
am gătit această rețetă
16/04/2017
Reteta de jalnica....foarte sarata, s-a lipit de mana, am adaugat faina la greu si a ramas ca un bca.... Mira....ocupa-te de altceva!!!.
am gătit această rețetă
11/09/2015
A iesit ca piatra.....nici nu a crescut,nici nimic...s-a intarit cumplit...am stricat faina si drojdia..
am gătit această rețetă
23/03/2015
Pacat ca reteta nu precizeaza o temperatura a cuptorului si un interval de timp precis.
am gătit această rețetă