Home
Rețete
Retete de mancaruri cu cartofi
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Nu reusiti sa faceti copiii sa manance legume? Introduceti-le intr-un alt mod: de exemplu, chiftele! Usor si rapid de facut, le puteti servi aceste mici chifetele pufoase alaturi de carne sau peste. Facute cu dovlecei, morcovi si cartofi, se pot servi si ca antreu.
(4.4/5 - 28 voturi)
4
106
Materiale
razatoare
inel
Răzuiesc dovleceii și morcovii și lăsați-i înapoi într-un ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute.
Preparare
Curatati cartofii si taiatii in cubulete. Fierbeti-i aproximativ 15 minute in apa clocotita, scurgeti-i si zdrobiti-i.
Puneti sare, piper, adaugati nucsoara si oul si amestecati bine.
Razuiti dovleceii necuratati si morcovi decojiti si caliti-i in ulei de masline timp de aproximativ 5 minute.
Adaugati legumele calite peste cartofi si amestecati bine. Adaugati faina si incorporati-o bine.
Faceti chiftelute folosindu-va de un inel si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Coaceti 20 min la 220°C.
Gata!
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
Eu aș căli legumele sub capac cu un pic de ceapă și un strop de usturoi. Poate și un pic de mărar ...
Oare daca legumele nu erau calite nu era bine ?
Nu sunt prăjite ci sunt făcute la cuptor !
Prajeala, prajeala și iar prajeala
oare de ce sunt copiii obezi ?