Caisele-darul parfumat al verii

Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliu si un parfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B dar si potasiu si betacaroten.

Caisele consumate in mod frecvent ajuta la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia si starile depresive, stopeaza pierderile de memorie datorita continutului ridicat de fosfor, trateaza insomnia si lupta impotriva infectiilor din organism.

Caisele de pot consuma proaspete sau uscate. De asemenea, se folosesc intr-o mare varietate de sucuri, gemuri, nectaruri si dulceturi. Din samburii de caisa se obtine un ulei folosit pentru ingrijirea pielii. Pentru a te bucura de efectele benefice ale caiselor, consuma-le inainte cu cel putin jumatate de ora de a manca sau la o jumatate de ora dupa masa. Astfel te poti asigura ca acestea nu vor interveni in digestia alimentelor principale, dandu-ti peste cap sistemul digestiv.

Caisele isi arata adevarata aroma si parfumul inconfundabil in dulceata sau gem, dar se simt bine alaturi de branzeturi (de oaie sau capra).

In bucatarie se intalnesc in retete de prajituri precum Valurile Dunarii cu caise, Galuste cu caise, intr-o salata de fructe persana, dar pot fi ingredient pentru garnitura la carnea de porc si de rata.

Caisele sunt fructele de la care putem consuma cu moderatie si samburii.

Caisata este un lichior de casa, care se serveste la desert, langa o prajitura cu fructe.